Kampanja! Avausmaksu nyt vain 7 euroa (norm. 39 €).

Viisi vinkkiä vuokra-asunnon loppusiivoukseen

Vuokralaisen muuttaessa pois vuokra-asunnostaan, hänen tulee huolehtia esimerkiksi asunnon siivoamisesta, jotta vuokranantajan ei tarvitse käyttää takuuvuokraa eli vuokravakuutta asunnon siivoamiseen. Haastattelimme siivouspalveluyritys Joen Siivouksen asiantuntijaa ja kokosimme sen pohjalta vinkkejä muuttosiivouksen tekemiseen.

1. Älä jätä muuttosiivousta viimeiseen päivään

Vuokralaisen kannattaa jo vuokrasuhteen aikana pitää huolta siivouksesta, koska se luo viihtyisyyttä asumiseen, mutta helpottaa myös huomattavasti loppusiivouksen tekemistä. Aloita muuttosiivouksen tekeminen ajoissa ja varaa sen tekemiseen riittävästi aikaa. Myös siivousvälineisiin kannattaa panostaa. Myös silloin, jos haluat jättää muuttosiivouksen ammattilaisen tehtäväksi, kannattaa sopia siitäkin ajoissa, koska kuunvaihteet ovat kiireistä aikaa siivousyrityksille.

2. Älä unohda jääkappia, pakastinta ja paistouunia

Jääkaappi, pakastin ja paistouuni jäävät loppusiivouksen yhteydessä helposti puhdistamatta, vaikka ne ovat oleellinen osa muuttosiivousta. Ennen jääkaapin ja pakastimen pyyhkimistä laitteet pitää sulattaa mahdollisesta jäästä. Sulatuksen yhteydessä on tärkeä huolehtia, ettei vettä pääse valumaan lattialle. Usein uunin pinnoille on pinttynyt rasvaa, joten siihen kannattaa hankkia sopiva puhdistusaine ja antaa sen vaikuttaa hetken aikaa. Oleellista on myös muistaa puhdistaa pölyt jääkaapin, pakastimen ja hellan takaa / alta. Jätähän jääkaapin ja pakastimen ovet raolleen, jos virrat ovat pois päältä, koska muuten ne alkavat haisemaan pahalta.

3. Vesilukon ja lattiakaivon puhdistaminen – kenen hommaa?

Kiinteistöliiton vastuunjakotaulukon mukaisesti pesualtaan vesilukon puhdistus täytyy jättää taloyhtiön vastuulle, mikäli tukoksen poistamiseen tarvitaan vesilukon purkamista. Vuokralaisen tulee kuitenkin itse huolehtia huonosti vetävän viemärin avaamisesta viemärinavausaineilla ja muilla “kevyillä” toimenpiteillä.

Lattiakaivojen puhdistamisesta vastaa kuitenkin edelleen vuokralainen, joten muistathan puhdistaa myös ne.

4. Kodinkoneiden irrottaminen on ammattilaisen hommaa

Jos vuokralaisella on ollut asunnossa oma pyykinpesukone tai astianpesukone, olisi niiden irrottaminen hyvä jättää asiansa osaavan henkilön tehtäväksi. Pienikin moka voi aiheuttaa vesivahinkoa ja se voi pahimmillaan tulla hyvinkin kalliiksi. Usein esimerkiksi lähipiiristä löytyy joku, joka osaa auttaa. Voit myös yrittää myydä pesukoneita vuokranantajalle, jolloin vältät niiden raahaamiselta ja seuraava vuokralainen saa pesukoneet valmiiksi.

5. Ikkunat pestään vain tarvittaessa

Ikkunoiden pesu loppusiivouksen yhteydessä ei ole välttämätöntä, jos ne ovat suhteellisen siistit. Etenkään talvella ikkunanpesu ei ole kovinkaan mieluisaa puuhaa. Jos ikkunat näyttävät likaiselta, voit saada jo palkon aikaan pelkästään sillä, että peset ikkunoiden sisäpinnan. Ikkunat olisi suositeltavaa pestä säännöllisesti vähintään kerran vuodessa, jotta ne pysyvät aina kuosissaan.

Joensuussa ja Lappeenrannassa muuttosiivouksissa auttaa Joen Siivous

Joen Siivous on Joensuun ja Lappeenrannan seudulla palveleva täsmällinen siivouspalveluyritys, joka auttoi näiden ohjeiden laatimisessakin. Jos satut asumaan näillä alueilla ja olet ajatellut jättäväsi muuttosiivouksen ammattilaiselle, kannattaa olla yhteydessä heihin. Lue lisää muuttosiivouksista: https://joensiivous.fi/muuttosiivoukset/

Ota järki käteen, ja jaa!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Sähköposti