Kampanja! Avausmaksu nyt vain 39,90 euroa (norm. 49,90 €).

Mikä ihmeen muuttosiivous?

Muutto edessä tai takana – muuttosiivous edessä!

Muuttosiivous | VakuusTakaus.com
Vuokra-asunnosta poismuuttaessa on muistettava huolehtia myös siitä, että asunto jää siistiin kuntoon.

Vuokralaisena sinun on huolehdittava asunnon kunnollisesta siivouksesta, kun muutat vuokra-asunnosta pois.

Vuokra-asunnosta pois muuttaessa asunto kuuluu siivota kauttaaltaan. Vuokralaisen on varmistettava, että asunto jää siistiin kuntoon seuraavaa asukasta varten. Näinpä myös sinä itse pääset muuttamaan puhtaaseen vuokra-asuntoon, koska edellinen asukas on huolehtinut asunnon muuttosiivoukseta.

Huolimattomuus siivouksessa johtaa yleensä siihen, että vuokravakuutta joudutaan käyttämään vuokranantajalle aiheutuneiden siivouskustannusten maksamiseen. Itä-Suomen alueella toimivan siivouspalveluyritys Joen Siivouksen palvelujohtaja Joona Turunen kertoo, miten loppusiivous hoidetaan niin, että siihen ovat tyytyväisiä sekä vuokralainen, vuokranantaja että mahdollinen asunnon välittäjä.

Seuraavalle vuokralaiselle on jätettävä siisti vuokra-asunto.

Hellan ja uunin siistiminen kuuluu poismuuttajan velvollisuuksiin. Myös hellan takaa pitää muistaa imuroida. Keittiön siivoukseen sisältyy olennaisesti myös pakastimen sulattaminen, jonka kanssa saa olla tarkkana. Jos keittiössä on esimerkiksi parkettilattia ja pakastin jätetään sulamaan itsekseen, seurauksena on pahimmillaan vesivahinko.

– Pakastimen sulattamisen ajan täytyy olla koko ajan paikalla, muistuttaa Turunen.

Asunnon siisteys vaikuttaa suoraan siihen, kuinka helposti siihen löytyy uusi vuokralainen. Ääritapauksissa jopa välittäjät ovat pesseet siivottomia vessoja vanhojen asukkaiden laiminlyötyä siivouksen. Kukapa haluaisi vuokrata asunnon, joka on pahassa siivouksen tarpeessa jo heti valmiiksi?

Muuttosiivouksen tyypillinen sisältö: Mitä muuttosiivouksessa siivotaan?

”Muuttosiivouksen nyrkkisääntönä kannattaa muistaa, että muuttosiivouksen jälkeen asunnon pinnat ovat puhtaat irtoliasta sekä pinttymistä.”

Seinät ja kaakelit

Asunnon seinät pyyhitään puhtaiksi roiskeista ja muusta liasta. Lisäksi pyyhitään valokatkaisijat ja niiden ympärys. Kylpyhuoneen seinä ja lattia sekä keittiön kaakelit puhdistetaan huomioiden erityisesti saumat.

Ovet

Oven pinnat ja kahva pyyhitään puhtaaksi. Erityistä huomiota kiinnitetään kosketuspintoihin eli kahvaan ja sen ympärykseen, koska usein ne keräävät eniten likaa.

Lattia

Lattiat nihkeäpyyhitään eli luututaan puhtaiksi niin, että samalla myös lattialistojen päälliset pyyhitään. Ne keräävät paljon pölyä ja niiden pyyhkiminen jää useimmilla vähäiseksi.

Ikkunat

Ikkunat pestään mahdollisuuksien mukaan, mikäli se katsotaan tarpeelliseksi ja on mahdollista.

Kaapit

Kaapit ja laatikostot pyyhitään puhtaaksi kaikilta sisä- ja ulkopinnoilta. Myös keittiön roskakaappi tulee muistaa puhdistaa, kuten myös kaappien ovet ja vetimet on tärkeää puhdistaa!

Tasot

Tasot pyyhitään puhtaaksi tahroista.

Liesi / uuni

Lieden pinnat puhdistetaan ja kuivataan sekä uuni pestään sisäpuolelta. Myös säätimet ja vetimet pyyhitään puhtaaksi.

Jääkaappi ja pakastin

Asiakas vastaa näiden tyhjennyksestä & sulatuksesta, mutta me pyyhimme ne puhtaaksi muuttosiivouksen yhteydessä.

Lavuaari ja hanat

Lavuaari ja hana pestään sekä hananpää pyyhitään puhtaaksi.

WC-istuin

WC-istuin pestään ulko- ja sisäpinnoilta.

Suihku ja sauna

Saunallisessa asunnossa muuttosiivoukseen kuuluu myös saunan pesu. Suihkun ympärys puhdistetaan ja lattiakaivot siivotaan.

Muuttosiivoukseen kannattaa käyttää asiantuntevia siivousfirmoja

Muuttosiivouksissa on fiksua hyödyntää myös siivousyritysten palveluita, koska sitten itselle jää paremmin aikaa muihin muuttoaskareisiin. Samalla varmistaa myös sen, että vuokranantaja voi olla tyytyväinen asunnon siisteyteen ja vuokravakuutta eli takuuvuokraa ei tarvitse käyttää siivouskulujen maksamiseen.

SININ Muuttosiivouspalvelu on Suomen ainoa pelkästään muuttosiivouksiin erikoistunut asiantunteva siivouspalveluyritys. SININ Muuttosiivouspalvelu toimii lähes koko Suomessa, joten todennäköisesti he voivat olla Sinunkin avuksi. Samoin tähän artikkeliin asiantuntijaneuvoja antanut Joen Siivous tarjoaa muuttosiivouspalveluita muiden siivouspalveluidensa ohella Joensuun ja Lappeenrannan alueilla.

Ota järki käteen, ja jaa!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Sähköposti