Kampanja! Avausmaksu nyt vain 7 euroa (norm. 39 €).

Hae vuokra-asuntoa oikein

Parhaista vuokra-asunnoista käydään kova kamppailu. Kuinka voitat tämän kamppailun?

Vuokra-asunnon hakemista voi ajatella melko samalla tapaa kuin työnhakuakin. Työnhakuprosessissa sinun tulee usein vakuuttaa työnantaja ensiksi ansioluettelolla (CV) ja sitten työhaastettelussa, jotta voit tulla valituksi tehtävään.

Hakiessasi vuokra-asuntoa, sinun on vakuutettava vuokranantaja siitä, että olet hyvä vuokralainen. Voit lukea täältä lisää siitä, millainen on hyvä vuokralainen. Jos miettii vuokra-asunnon hakuprosessia, niin ei ole haitaksi, jos ensiksi soitat reippaasti vuokranantajalle ja kysyt, että olisiko hänellä hetki aikaa kertoa lisää vuokramaastaan asunnosta?

Sen jälkeen voit kertoa olevasi kiinnostunut kyseenomaisesta vuokra-asunnosta ja kertoa, että miksi asunto olisi juuri sinulle hyvä ja miksi olet hyvä vuokralainen. Vuokranantajalle kannattaa kertoa esimerkiksi siitä, jos etsii pitkäaikaista vuokra-asuntoa, koska usein vuokranantajakin etsii mieluusti monivuotista vuokralaista asuntoonsa.Usein vuokranantaja kuulee vuokralaisensa suusta mieluusti sellaisesta, että arvostat vuokralaisehdokkaana hänen omaisuutta. Vuokranantajalle on tärkeää, että asunto säilyy hyväkuntoisena. Vuokrasuhteen aikana aiheutuu tietysti niin sanottua normaalia kulumaa, mutta nimensä mukaisesti se kuuluu asiaan. Vuokra-asunnon normaalia kulumista käsitellään tarkemmin täällä. Muista tässä kuitenkin luonnollisuus, joten älä korosta tätä liikaa, koska se vaikuttaa helposti epäaidolta.

Puhelun lopuksi voit sopia, että lähetät itsestäsi esittelyvideon, video-CV:n tai ihan vaikkapa perinteisen ansioluettelon vuokranantajalle. Näin jäät ainakin mieleen ja saat esiteltyä itsesi vuokranantajalle täysin haluamallasi tavalla, koska olet kerennyt hifistelemään lähettämääsi tiedostoa täydelliseksi. Tässä kannattaa myös mainita henkilöistä, jotka voivat suositella sinua vuokralaiseksi. Sovi myös ajankohta, jolloin voisit mennä katsomaan vuokra-asuntoa.

Itsellesi sopivassa vaiheessa, esimerkiksi vuokra-asunnon katselemisen jälkeen, voit kertoa vuokranantajallesi, että olisit kiinnostunut suorittamaan takuuvuokran eli vuokravakuuden nykyaikaisen ja myös vuokranantajalle paremman ratkaisun avulla. Tällaista edullista kuukausimaksullista vuokravakuuden takauspalvelua tarjoaa VakuusTakaus.com ja palvelusta lukea lisää esimerkiksi täältä.

Tietysti näiden vinkkejen lisäksi pitää muistaa olla kohtelias, kuten kaikkialla muuallakin! Tsemppiä unelmien vuokrakodin metsästykseen 🙂

Ota järki käteen, ja jaa!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Sähköposti